De Wijkkeuken

Tina Yao October 30, 2018
711 keer bekeken 1 comments

Hieronder vind je alle projecten die kans maken op de provinciale Kern met Pit- trofee 2019. 

Vrouwen komen bijeen voor gezellige kookactiviteiten, samen eten en uitwisselen van vragen en mogelijkheden. Natuurlijk zijn mannen en kinderen ook welkom!

Kern

Name
Stad van de Zon

Aantal inwoners
4500

Gemeente
Heerhugowaard

Province
Noord-Holland

Deelnemersgroep

Name
Vrouwen Ontmoeten Vrouwen

Doelstelling
Vrouwen komen bijeen voor gezellige kookactiviteiten, samen eten en uitwisselen van vragen en mogelijkheden. Natuurlijk zijn mannen en kinderen ook welkom!

Aantal leden
225

Soort
Buurtvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Het organiseren van activiteiten op maat.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
tinayaofa@yahoo.com

Project

Doelstelling
Vrouwen komen bijeen voor gezellige kookactiviteiten, samen eten en uitwisselen van vragen en mogelijkheden. Natuurlijk zijn mannen en kinderen ook welkom!

Beginsituatie
Nu is er een moestuin in Stad van de Zon en de Mediaan, een ontmoetingsplek in de wijk. Daar zijn we mee van start gegaan. Nu willen we het project verdiepen door middel van deze activiteit.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De vrouwen worden uit het isolement gehaald en in contact gebracht met de buurt. De sociale betrokkenheid wordt vergroot en kansen op participatie en werk wordt versterkt. Met het project willen we meer buurtbewoners bij onze organisatie betrekken en actief in zetten voor de verbetering in de buurt . In deze nieuwe ecologische wijk zijn de huizen mooi maar ontbreekt het wel aan menselijke contacten en warmte. Veel mensen zijn hier uit allerlei achtergronden gaan wonen maar kennen elkaar nog niet. In samenwerking met diverse organisaties (MET Welzijn en wijkorganisatie de Zon) uit de wijk gaan we samen koken met de buurtbewoners en voor de buurtbewoners. Via deze weg willen wij mensen bij elkaar brengen en de ontwikkelingen in de wijk met elkaar bespreken en samen op zoek gaan naar oplossingen .

Onderdeel van een groter geheel
Ja, de gemeente Heerhugowaard is zoals iedere gemeente actief om bewoners te activeren. Ik ben lid van het innovatieplatform waarin bewoners, gemeente en organisaties in deelnemen

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Vrouwen van alle leeftijden en achtergronden, diverse nationaliteiten ca 25 krijgen zo de kans om mee te doen, elkaar te spreken, uit het isolement te komen en actief mee te gaan doen. Deze groep rouleert met andere deelnemende vrouwen. Zij komen regelmatig in de moestuin werken en in de Mediaan komen zij samen. Ook voor de buurt is het goed om in contact te komen met allerlei soorten mensen. Er komt meer leven in de brouwerij. Behalve deze voorbereidingsgroep komen er ook mensen genieten van de maaltijden en dit schatten we op 50 gasten. We organiseren dit 8 keer per jaar.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
• Plan doorspreken met de initiatiefgroep, brainstormen • Hoe gaan we anderen er bij betrekken? • Informatie verstrekken in diverse talen • Welke buurtactiviteiten we er bij willen doen • Maaltijden voorbereiden • Hoe Serveren aan gasten • Hoe gaan we dit presenteren aan Kern met Pit?

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Bij deze activiteit zijn we afhankelijk van de plek Mediaan. Bovendien moet deze activiteit worden voorgefinancierd

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
N.v.t.

Totale kosten van het project
Pr-materiaal • Pr-materiaal € 150- • Huur 8 x 100 = € 800 • Diverse ingrediënten € 300- • Koffie en andere drankjes € 250- • Totaal € 1500-

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja als gastvrouw/gastheer bij bezoeken en bij de opzet van de website

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Ja graag. Om te helpen bij het continueren en versterken van onze groep.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via Bewoners

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
het werven en begeleiden van vrijwilligers

Images

Horeca

Twitter

1  Comments

Klaas Wever October 31, 2018

Wat een leuk project Tina en anderen! Dit moet vast erg leuk worden. Jullie verdienen een aansporing.

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie settings