Pennywafelhuis Festival.

Anda en Marlou van Het Pennywafelhuis October 30, 2018
1920 keer bekeken 0 comments

Hieronder vind je alle projecten die kans maken op de provinciale Kern met Pit- trofee 2019. 

Op 28 september hebben wij het Pennywafelhuis Festival georganiseerd, om mensen uit de wijk samen te brengen met muziek, culturele workshops en Syrische en Surinaamse hapjes. Zo kunnen mensen kennis maken met elkaar en het Pennywafelhuis.

Het Pennywafelhuis is een community art project in de Meanderflat in Dauwendaele, Middelburg. Met het Pennywafel Festival willen wij mensen uit de wijk samenbrengen door middel van muziek, culturele workshops en Syrische en Surinaamse hapjes. Zo kunnen mensen kennis maken met elkaar en het Pennywafelhuis.

Kern

Name
Meanderlaan Dauwendaele

Aantal inwoners
500

Gemeente
Middelburg

Province
Zeeland

Deelnemersgroep

Name
Het Pennywafelhuis

Doelstelling
Het Pennywafelhuis is een community art project in de wijk Dauwendaele in Middelburg en is gehuisvest in een flat aan de Meanderlaan. Een flat met 250 huishoudens en veel nationaliteiten van diverse samenstellingen en achtergronden. Onze doelgroep zijn alle bewoners van de Meanderflat, Meanderlaan en Driewegenhof, maar natuurlijk ook mensen daarbuiten. Iedereen is welkom.

Aantal leden
2

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Het Pennywafelhuis is een community art project. Wij zijn professionele kunstenaars die met ons project mensen bij elkaar brengen. We werken samen met Stichting Welzijn Middelburg, Cityseeds, Resto van Harte, wijkteam Dauwendaele, Woongoed, gemeente Middelburg, De Vitale revolutie en andere wijkgerichte projecten.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
pennywafelhuis@gmail.com

Project

Doelstelling
Op 28 september hebben wij het Pennywafelhuis Festival georganiseerd, om mensen uit de wijk samen te brengen met muziek, culturele workshops en Syrische en Surinaamse hapjes. Zo kunnen mensen kennis maken met elkaar en het Pennywafelhuis.

Beginsituatie
Het Pennywafelhuis is gestart in 2015 in opdracht van Kunsteducatie Walcheren. Ons Atelier is gevestigd in een flat met 250 huishoudens van veel nationaliteiten en uiteenlopende samenstellingen. Het Pennywafelhuis is ontstaan uit de gedachte dat kunstenaars zichtbaar maken, vergroten, mensen anders naar zichzelf, de ander en de omgeving laten kijken.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Het Pennywafelhuis Festival zorgt voor nog meer verbindingen tussen de bewoners. Ook geven we de bewoners een podium om hun talenten te laten zien (muziek, schilderkunst, fotografie en kookkunsten). We stimuleren hiermee onderling begrip en respect voor elkaar en het doorbreken van de eenzaamheid, aangezien hier relatief veel mensen alleen wonen of geïsoleerd raken door cultuur- en taalbarrieres.

Onderdeel van een groter geheel
Ja, het Festival is onderdeel van de Pennywafel Week. Het Pennywafelhuis is een community art project. De Pennywafel Week bestaat uit de opruimdag in samenwerking met Woongoed op woensdag, een Expert-meeting over culturele interventies in de wijk op donderdag, en het Pennywafelhuis Festival op de zaterdag.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
De bewoners van de Meanderlaan, Meanderflat en Driewegenhof.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
1. Het festival organiseren, in samenwerking met bewoners en andere (wijk-)organisaties 2. Het bereiken van statushouders en activiteiten organiseren met en voor hen organiseren. 3. Bewoners activeren om mee te doen en mee te helpen. 4. In contact komen met organisaties als Amnesty International, Vluchtelingenwerk etc.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Muziek, kunst, workshops, fotografie, schilderen, portretteren, culturele hapjes, Meanderart en buurtexpositie.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
15,000 euro.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
1. Kunst Educatie Walcheren 2. Vitale Revolutie vanuit gemeente Middelburg 3. Stichting Pluim

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
N.v.t.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via Ankie Feldbrugge uit Waterlandkerkje

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Medewerker die mee kan helpen het festival te organiseren( helpen/meedenken).

Images

Pennywafelhuis Festival

Evenement

Twitter

On the map

0  Comments

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie settings