Preuf Beringe

Lot Koopmans October 27, 2018
923 keer bekeken 0 comments

Hieronder vind je alle projecten die kans maken op de provinciale Kern met Pit- trofee 2019. 

In de kern van Beringe ligt een mooie, maar donkere plek/hoek. Hier willen we op een duurzame manier meer verlichting aanbrengen. Gezien de centrale locatie willen we deze plek verrijken qua aanleg (bestrating, beplanting, gedenkteken 50 jaar 5x Beringen) en qua voorzieningen (oplaad- en waterpunt).

In de kern van Beringe ligt een mooie, maar donkere plek/hoek. Hier willen we op een duurzame manier meer verlichting aanbrengen. Gezien de locatie willen we deze plek verrijken qua aanleg (bestrating, beplanting, gedenkteken 50 jaar 5x Beringen) en qua voorzieningen (oplaad- en waterpunt).

De locatie is uniek, er komt veel bedrijvigheid voorbij (gelegen aan diverse fietsroutes, naast de bushalte, aan de route naar de sportvelden en aan de verkeersader van Beringe). Deze plek is momenteel ingericht met een eenvoudige picknickbank, een 5x Beringen monument en de nodige uitleg over dit internationaal samenwerkingsverband.
Deze plek wordt keurig onderhouden, echter is op alle fronten verouderd (te denken aan o.a.: aanleg, inrichting en verlichting). Momenteel is deze plek niet uitnodigend en vanaf zonsondergang geeft deze locatie zelfs een onveilig gevoel, veroorzaakt door de summiere verlichting.

Kortom tijd voor verandering!

Kern

Name
Beringe

Aantal inwoners
2200

Gemeente
Gemeente Peel en Maas

Province
Limburg

Deelnemersgroep

Name
Stichting 5 x Beringen

Doelstelling
Een duurzame en sociaal vriendelijke plek in het dorp creëren.

Aantal leden
25

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
We hebben mensen in de deelnemersgroep met uiteenlopende competenties, waardoor we voldoende specifieke kennis, inzicht, vaardigheden en de juiste houding hebben om deze taak te voltooien. Daarnaast is er een groot draagvlak voor dit project binnen de Beringse gemeenschap, waardoor er nog meer kennis toegevoegd kan worden waar nodig is/blijkt.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
lkoopmans@home.nl

Project

Doelstelling
In de kern van Beringe ligt een mooie, maar donkere plek/hoek. Hier willen we op een duurzame manier meer verlichting aanbrengen. Gezien de centrale locatie willen we deze plek verrijken qua aanleg (bestrating, beplanting, gedenkteken 50 jaar 5x Beringen) en qua voorzieningen (oplaad- en waterpunt).

Beginsituatie
Het is qua locatie een unieke plek, waar veel bedrijvigheid voorbij komt (aan diverse fietsroutes, naast de bushalte, route naar de sportvelden, aan de verkeersader door Beringe). Deze plek is momenteel ingericht met een eenvoudige picknickbank, een 5x Beringen monument en de nodige uitleg over dit internationaal samenwerkingsverband. Deze plek wordt keurig onderhouden, echter is op alle fronten verouderd (te denken aan o.a.: aanleg, inrichting en verlichting). Momenteel is deze plek niet uitnodigend en vanaf zonsondergang geeft deze locatie zelfs een onveilig gevoel, veroorzaakt door de summiere verlichting. Kortom tijd voor verandering!

Verbeteringen voor de woonomgeving
- Een onaantrekkelijke, donkere en onveilige plek in hartje Beringe wegnemen; - Beringe op de kaart zetten door in de kern een prachtige locatie te creëren; - Voor de omwonende een aantrekkelijker uitzicht te realiseren; - Een toegevoegde waarde voor het fietsnetwerk in de omgeving in de vorm van een geweldig mooi, uniek, maar vooral duurzame rustplaats (mogelijkheid om water te tappen en de fiets alsmede telefoon op te laden); - Gezien het op korte afstand en op route ligt van het naast gelegen sportterrein een toevoeging (watertappunt); - Sociale cohesie in het dorp nog meer vergroten doordat dit een aantrekkelijke ontmoetingsplek wordt voor jong en oud; - Voor de reizigers met het openbaar vervoer (de bus) een toevoeging (oplaad- en waterpunt) naast de bushalte.

Onderdeel van een groter geheel
Het is een aanvulling voor diverse aspecten van het dorp. Daarnaast is het zo dat in juli 2019 het grote treffen van 5x Beringen in onze dorpskern wordt gehouden en het ons streven is om deze plek zo goed als af te hebben, gezien het eveneens een monumentale plek is voor 5x Beringen, een internationaal samenwerkingsverband wat in 2019 zijn 50 jarige bestaan mag vieren.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Het gehele dorp Beringe, toeristen, fietsers en overige sportievelingen, alsmede degene die gebruik maken van het openbaar vervoer en de bushalte gelegen naast deze locatie.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Dit wordt en is momenteel al een project door en voor het dorp Beringe. De werkzaamheden die wij gaan oppakken zijn als volgt: - Aanbrengen van elektra en extra verlichting; - Aanbrengen van duurzame zonnepanelen voor het opwekken van energie t.b.v. de extra verlichting; - Duurzame picknickset plaatsen met oplaadpunt voor mobiele telefonie (werkzaam door de aanwezige zonnepalen); - Het plaatsen van een watertappunt naast de picknickset; - (Her)bestraten van deze locatie; - (Her)beplantingen van deze locatie; - Aanbrengen van een 5x Beringen monument in het kader van het 50-jarige bestaan in 2019.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
De levering en plaatsing van de duurzame Picknickset en de zonnepanelen.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
Minimaal €10.000,- aan materiaalkosten. Arbeidsuren zullen volledig tot stand worden gebracht door vrijwilligers vanuit de projectgroep alsmede het dorp Beringe.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Grootste deel van de hulp komt tot stand door particulieren vanuit de projectgroep of het dorp zelf. We zullen hulp vragen aan bedrijven of ervaringsexperts, waar nodig is.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
We hebben geen ondersteuning nodig van Arcadis, gezien we ruim voldoende expertise hebben binnen de projectgroep en diens vrijwilligers. Daarnaast hebben we geen bodemonderzoek etc. nodig bij de uitvoering van ons project.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via de gemeente Peel en Maas. Daarnaast is ons ook weleens bebording (binnen en buiten onze gemeente) opgevallen van " Kern met Pit".

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Wij hopen kennis en advies te krijgen indien we onverhoopt tegen zaken aanlopen waarvoor we de expertise niet hebben. Gezien we Kern met Pit als groot netwerk en als ervaringsdeskundige zien van andere projecten.

Images

Ontmoetingsplek

Twitter

On the map

0  Comments

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie settings