Open ontmoetingsplek in Hagestein creëren

Leonie Scholman October 26, 2018
905 keer bekeken 0 comments

Hieronder vind je alle projecten die kans maken op de provinciale Kern met Pit- trofee 2019. 

We willen een ontmoetingsplek die vrij toegankelijk is voor alle leeftijd creëren in het bestaande dorpshuis de Biezen. Deze ruimt is overdag vrij en voor iedereen toegankelijk. Deze ruimte kan gebruikt worden voor ouderen middagen of voor workshops of thema bijeenkomsten.

Kern

Name
Hagestein

Aantal inwoners
1460

Gemeente
Vianen, straks na 1 januari Vijfheerenlanden

Province
Utrecht

Deelnemersgroep

Name
Vitaal Hagestein

Doelstelling
Leefbaarheid van Hagestein stimuleren

Aantal leden
10

Soort
Dorpsbelang

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
hagesteinvitaal@gmail.com

Project

Doelstelling
We willen een ontmoetingsplek die vrij toegankelijk is voor alle leeftijd creëren in het bestaande dorpshuis de Biezen. Deze ruimt is overdag vrij en voor iedereen toegankelijk. Deze ruimte kan gebruikt worden voor ouderen middagen of voor workshops of thema bijeenkomsten.

Beginsituatie
Om de ontmoetingsplek te maken moet het dorpshuis verbouwd worden. Een gedeelte moet open toegankelijk worden zodat mensen er vrij naar binnen kunnen lopen. Het dorpshuis wordt beheerd door een beheerder, hij heeft er een bar en cafetaria gedeelte, dit gaat om 16 uur open. Het dorpshuis is eigendom van een stichting. Deze stichting werkt mee om een gedeelte open toegankelijk te maken.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De ontmoetingsplek wordt een openbare ruimte. Voor de bewoners van Hagestein is het erg prettig om een ruimte te hebben waar ze overdag wat kunnen afspreken met elkaar. Dit kan voor een kopje koffie of thee. Maar de ruimte kan ook gebruikt worden voor workshops en praatmiddagen.

Onderdeel van een groter geheel
Naast een ontmoetingsruimte willen we ook een spreekruimte voor huisartsen maken in het dorpshuis.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
De ontmoetingsplek wordt een ruimte waar Hagesteiners zelf iets kunnen ondernemen, bijvoorbeeld jongeren die met elkaar willen gamen, ouderen die een praatje willen houden of spelletjes willen doen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Komend jaar willen we verbouwen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
We willen werken met vrijwilligers uit Hagestein. Materiaal moet gekocht worden.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Weet ik niet

Totale kosten van het project
De werkzaamheden die hiervoor verricht moeten worden zijn: - Sparing in muur maken van hal naar “bestuurskamer” - Plaatsen kozijn incl. deur - Sparing maken van “bestuurskamer ” naar werkkast - Sparing maken werkkast naar toiletruimte - Betegelen doorgang werkkast naar toilet - Scheidingswand plaatsen in werkkast - Aanbrengen van aan- en afvoer water t.b.v. koffiemachine e.d. - Deuren hal / Horeca gedeelte vervangen en voorzien van degelijk sluitwerk, zodat deze deuren gesloten kunnen blijven zolang de beheerder niet aanwezig is - Het geheel opnieuw sausen en schilderen. - Aanschaffen van meubilair en inrichting - Voorzieningen aanleggen voor digitaal netwerk Door een beroep te doen op vrijwilligers om de arbeidskosten te reduceren zullen de materiaal kosten minimaal € 7500,- bedragen.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Wij vragen hulp van vakmensen in het dorp, die zich vrijwillig op een zaterdag willen inzetten zodat we geen betaalde manuren hoeven te betalen. Omdat we veel geld nodig hebben vragen we de gemeente voor subsidie en proberen sponsoren te zoeken die ons willen steunen.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
We hebben geen ervaring met Arcadis, maar een schetsontwerp zou een mogelijkheid kunnen zijn.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
In Hagestein zijn een aantal dorpsbewoners die met jullie hebben kennisgemaakt. Er is een aanvraag ingediend voor de jaarlijkse kerstmarkt.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
We hopen dat kern met pit ons kan helpen om wegen te vinden hoe we ons project kunnen uitvoeren.

Ontmoetingsplek

Twitter

On the map

0  Comments

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie settings