Pannakooi op het Schoolplein

Berta Modderman October 25, 2018
1112 keer bekeken 0 comments

Hieronder vind je alle projecten die kans maken op de provinciale Kern met Pit- trofee 2019. 

- Verbreding aantal sporten op schoolplein (voetbal, tennis, volleybal, handbal) - Verbeteren ondergrond voor sporten tijdens en na school - Mogelijkheid tot gymlessen op school - Afbakening sportplein tov rest van het plein.

Kern

Name
OBS de Schakel

Aantal inwoners
Er zitten ca. 75 kinderen op deze school

Gemeente
De Friese Meren

Province
Friesland

Deelnemersgroep

Name
Oudervereniging OBS de Schakel

Doelstelling
Vernieuwing schoolplein, meer mogelijkheden tot sport en spel

Aantal leden
De OR bestaat uit 7 personen, de vrijwilligersgroep van school bestaat uit ca. 35 personen

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
We zijn al een tijdje bezig met informatie inwinnen en hebben al heel wat tips gekregen mbt de inrichting van het schoolplein. Deze tips delen we weer graag met andere initiatiefnemers.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
deschakel@primus.frl

Project

Doelstelling
- Verbreding aantal sporten op schoolplein (voetbal, tennis, volleybal, handbal) - Verbeteren ondergrond voor sporten tijdens en na school - Mogelijkheid tot gymlessen op school - Afbakening sportplein tov rest van het plein.

Beginsituatie
Het plein is betegeld, de ondergrond is op plekken verzakt waardoor de tegels schots en scheef liggen. Er is geen afgebakend sportveld. Er staat een octopaal midden in het veldje waar meestal gevoetbald wordt, deze paal wordt niet gebruikt.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Er is nog geen pannakooi in het dorp, nu wordt hiervoor uitgeweken naar het grote voetbalveld van de voetbalclub. Ook is er geen sportveldje voor volleybal.

Onderdeel van een groter geheel
Ja, onderdeel van vernieuwing van het gehele schoolplein. Ook de speeltoestellen zijn verouderd en hier en daar verrot en daardoor nodig aan vervanging toe. Verder willen we meer kleur aanbrengen op het plein en een betere verdeling van de sport- en spelgebieden.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Ten eerste de schoolgaande kinderen van de school. Daarnaast bestaat buiten schooltijd mogelijkheid tot voetballen in pannakooi, basketbal schieten, tennis, volleybal, …. dus voor alle inwoners in het dorp die buiten clubverband graag willen sporten. Maar ook de sportclubs zoals onze voetbalvereniging, tennisclub en volleybalvereniging kunnen gebruik maken van het sportveld voor activiteiten.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Wij willen het herbestraten van het sportveld en de belijning plaatsen zelf uitvoeren. We passen zelf het sportveld aan zodat het ook geschikt wordt voor volleybal en tennis.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Het herplaatsen van het bestaande hekwerk inclusief het plaatsen van nieuw hekwerk besteden we uit. Indien we in de tweede fase genoeg financiering bij elkaar hebben gekregen zullen we het plaatsen van een kunstgras ondergrond ook uitbesteden.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
1. Hekwerk verplaatsen + nieuw € 1100,- 2. Kunstgras ondergrond € 7260,-

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
We hebben voor het gehele project de hulp ingeschakeld speeltoestelfabrikant proludic en van een fondsenwerver, Marcel Willemsen van W&B consultants

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Dit was een tip van ons dorpsbelang.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
We zouden graag advies krijgen over meerdere mogelijkheden voor het realiseren van een sportveldondergrond.

Images

Sport en Spel

Twitter

On the map

0  Comments

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie settings