De Dorpshuiskamer

ProfielfotoAnja Nijenhuis October 19, 2018
965 keer bekeken 0 comments

Hieronder vind je alle projecten die kans maken op de provinciale Kern met Pit- trofee 2019. 

Het eerste belang is het persoonlijke contact. Het publiek zou een afspiegeling van de dorpsgemeenschap moeten zijn.Beoogd wordt een ontmoetingsplaats te creëren waar mensen elkaar spreken, geïnspireerd raken door elkaar, activiteiten gezamenlijk gaan ondernemen, zorg dragen voor elkaar.

Kern

Name
Rutten

Aantal inwoners
1700

Gemeente
Noordoostpolder

Province
Flevoland

Deelnemersgroep

Name
Dorpshuiskamer

Doelstelling
de leefbaarheid in het dorp bewaken/bevorderen

Aantal leden
6

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
ervaring vanuit het opzetten van ons eetcafe

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
ecmvandongen@gmail.com

Project

Doelstelling
Het eerste belang is het persoonlijke contact. Het publiek zou een afspiegeling van de dorpsgemeenschap moeten zijn.Beoogd wordt een ontmoetingsplaats te creëren waar mensen elkaar spreken, geïnspireerd raken door elkaar, activiteiten gezamenlijk gaan ondernemen, zorg dragen voor elkaar.

Beginsituatie
Voor de organisatie is een projectgroep gevormd. dmv ambassadeursbijeenkomsten willen we dorpsbewoners betrekken bij de opstart van ons project. hopen wij vanuit verschillende achtergronden te horen wat er nodig is om mensen in ons dorp te laten wonen. Wat zij willen en kunnen. vervolgens willen we starten vanuit ons dorpshuis met twee ontmoetingen per week, waarbij vrijwilligers de taak van gastvrouw/man op zich nemen. we willen dit helemaal van de grond opbouwen, dus een nieuwe start.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Gestreefd wordt een dynamische groep met uitstraling te vormen. de kracht van ons project, zit hem in het belang van bundelen, in de gezamenlijkheid gaan zitten. door verbinding zullen dorpsbewoners elkaar steunen en helpen, wordt vereenzaming tegengegaan. behoeftes/activiteiten mogen incidenteel zijn, met een bepaalde speelsheid, het gaat om de ontmoeting.

Onderdeel van een groter geheel
nee. even is gedacht om aan te haken bij www.wehelpen.nl . maar wij gaan ervan uit dat, door het opstarten van dit project, vraag en aanbod van hulp binnen onze dorpsgemeenschap gecoördineerd gaat worden.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Het publiek zou een afspiegeling van de dorpsgemeenschap moeten zijn. binnen de diverse geledingen zullen de behoeftes verschillend zijn. de scheidslijn tussen het zijn van vrijwilliger versus belanghebbende is diffuus. maar het betreft alle mensen die behoefte hebben aan hulp/contact met mede dorpsbewoners.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We gaan alles zelf opbouwen. Voorbereidende werkzaamheden, wekelijks een ontmoetingsochtend organiseren. Help projecten opstarten

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
geen

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
2500 euro

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
ja we hopen ook van de gemeente wat subsidie te kunnen krijgen

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
nvt

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Door vorige projecten binnen ons dorp

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
geen We zijn in overleg met de gemeente en onze welzijnsorganisatie carrefour

Images

Ontmoetingsplek

  • Anja Nijenhuis 31 December 2019
    onze inzameling is heel succesvol geweest! de inhoud van drie volle winkelwagentjes, en de spaarpotjes, hebben we over mogen dragen aan vrijwilligers van het Leger des Heils Emmeloord en de voedselbank in Lemmer. hartelijk dank dorpsbewoners!!

Twitter

On the map

0  Comments

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie settings