Speeltuin Buitenhof

M.R.H. Remmelts-de Boer October 14, 2018
747 keer bekeken 0 comments

Hieronder vind je alle projecten die kans maken op de provinciale Kern met Pit- trofee 2019. 

Alle kinderen (inclusief kinderen met beperking) van het buitenhof in een veilige omgeving onbeperkt buiten te laten spelen, zodat zij hun grenzen kunnen ontdekken en verleggen. Tevens onmoetingsplaats voor de omwonenden, aangezien de speeltuin het verlengde van de voortuin is

Kern

Name
Buitenhof

Aantal inwoners
65

Gemeente
De Wolden

Province
Drenthe

Deelnemersgroep

Name
Speeltuinvereniging de Woldklimmers

Doelstelling
beheren, onderhouden en instandhouden speeltuinen

Aantal leden
5

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Ervaring met het herinrichten van een speeltuin en alles wat daarbij komt kijken

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
dewoldklimmers@hotmail.com

Project

Doelstelling
Alle kinderen (inclusief kinderen met beperking) van het buitenhof in een veilige omgeving onbeperkt buiten te laten spelen, zodat zij hun grenzen kunnen ontdekken en verleggen. Tevens onmoetingsplaats voor de omwonenden, aangezien de speeltuin het verlengde van de voortuin is

Beginsituatie
Het Buitenhof is een nieuwbouwproject wat onlangs is opgeleverd en nu is het in het midden van het project een groot grasveld waar de bewoners graag zelf een invulling aan willen geven.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Mooie en uitdagende speelplek voor alle kinderen (inclusief kinderen met beperking) uit het Buitenhof, maar mogelijk ook nog voor kinderen daarbuiten. Een fijne ontmoetingsplaats voor de omwonenden wat de cohesie tussen de inwoners zal versterken. Het is een ontmoetingsplaats voor kinderen die elkaar niet op school tegenkomen door de aanwezigheid van een Christelijke en een Openbare basisschool in het dorp. Hierdoor worden niet alleen de fysieke ontwikkeling, creativiteit en fantasie gestimuleerd maar ook de sociale vaardigheden ontwikkeld. Tevens heeft de speeltuin en het omliggende gebied de functie van ontmoetingsplaats waar de buurt bewoners samen kunnen komen voor een praatje. Door de instroom van bewoners van “buiten” Ruinerwold is er nog geen cohesie tussen de bewoners. Een ontmoetingsplaats in de “voortuin” van de bewoners zal dit proces zeker versnellen.

Onderdeel van een groter geheel
Nee

Bewoners die voordeel bij het project hebben
De omwonenden en de kinderen/ouders in de wijk waar het Buitenhof onderdeel vanuit maakt.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We zijn op dit moment bezig plannen te maken wat we precies willen. Het idee is in iedergeval te werken met hoogte verschillen. Het zou leuk zijn als de vorm van een lemniscaat terugkomt in het ontwerp als een fietspadje, zodat de kinderen daar kunnen fietsen. Graag willen de bewoners een glijbaan een nestschommel en mogelijk ook nog doeltjes. Om het compleet te maken wordt in het ontwerp ook meegenomend e groenvoorziening en een mogelijkheid voor ouders en bekenden om te zitten.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Het ontwerp, maar verder proberen de bewoners zoveel mogelijk in zelfwerkzaamheid te doen.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
We schatten de kosten in op €40.000

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
De bewoners hebben de samenwerking opgezocht met de speeltuinvereniging, omdat het beheer en het onderhoud na realisatie overgedragen zal woren op de verenging. Verder is er goede samenwerking met de gemeente en de projectontwikkelaar.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Hulp is altijd welkom, met name het plan gefinancierd krijgen.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Speeltuinvereniging de woldklimmers attendeerde ons op dit initiatief, nadat zij met succes in een eerdere editie hebben deelgenomen.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Hulp bij het maken van het projectplan, aanvragen van subsisidies en het uitvoeren van het plan

Images

Added files

Speeltuin

 • M.R.H. Remmelts-de Boer 09 December 2019
  - 23 november 2019 - Vele handen maken licht werk 💪 Op de vroege zaterdagochtend met een grote groep enthousiaste buren het resterende deel van de speeltoestellen in de speeltuin geplaatst. Het resultaat mag er zijn! In het voorjaar kan de hovenier verder met de aanleg van de paden en het planten van de begroeiing. Hopelijk ontvangen we de komende maanden meer mooie donaties zodat de speelplaats aan het Buitenhof in het voorjaar van 2020 gereed is.
 • M.R.H. Remmelts-de Boer 09 December 2019
  - 20 november 2019 - De dag van levering is aangebroken! de dag begon al vroeg op deze zeer koude en mistige dag voor Boerplay, onze speeltoestellen leverancier. In alle vroegte zijn alle toestellen geleverd en gedeeltelijk geplaatst; nestschommel, klimkubus, duikel duo, speelhuisje, glijbaan en steltenpad. Alleen de klimkubus, glijbaan en nestschommel zijn door Boerplay geplaatst vanwege de verankering. Meer en meer begint het op een echte speeltuin te lijken. De kinderen stonden al te popelen en hebben de eerste toestellen gelijk getest, wat een succes!
 • M.R.H. Remmelts-de Boer 09 December 2019
  - 18 november 2019 - deze week gaat het dan eindelijk gebeuren, de speeltoestellen zullen geleverd, en gedeeltelijk geplaatst, worden. Om dit te realiseren is de hovenier, Groentotaal A. de Boer, op maandagochtend al vroeg begonnen met het voorwerk. Het is een grote zwarte zandbak geworden.. als dat maar goed komt!
 • M.R.H. Remmelts-de Boer 09 December 2019
  - 28 oktober 2019 - Eindelijk is het ons gelukt, er is voldoende geld binnen gehaald om de speeltoestellen te bestellen. Nog een paar weken wachten en dan zijn we weer een stukje dichterbij onze eigen buurt speeltuin.
 • M.R.H. Remmelts-de Boer 09 December 2019
  - 28 september 2019 - Het is burendag! ook de bewoners van het Buitenhof schenken hier aandacht aan d.m.v. een gezamenlijke buurt BBQ. De dag begon met het plaatsen van het eerste toestel van de speelplaats, namelijk de vlinderwip. Gezamenlijk is de eerste schep in de grond gezet en is de vlinderwip succesvol geplaatst. Deze werd gelijk in gebruik genomen door alle kinderen. Het was een geslaagde dag en avond!

Twitter

On the map

0  Comments

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie settings